Pagina.seKUNDVAGNKöPLogga inVILLKORKUNDSERVICE
Första sidanBöcker på gångAlla böckerNyheterÅterförsäljareFyndlådaBestsellers
  Hjälp om sök      
Tisdag 12 december 2017

 Serie:
 Pagina Classic

Våra Förlag
Pagina
Optimal
Ekholm och Tegebjer
Printworks Books 6%
Printworks Non books
Pocket
Printworks Books 25%
Pearson Education
Elsevir
Microsoft Press
O'Reilly
Wiley Technology
Wiley Övrigt
Wiley Professional
1x.com

Klarspråk på nätet, 4:e uppl

Helena Englund Hjalmarsson, Karin Guldbrand

Leveransstatus:
Definitivt slut

Pris inkl moms:
 201 kr
ISBN-13:
 978-91-636-0960-2
ISBN-10:
 9163609606
Art. nr:
 63609606
Sidantal:
 330
Band:
 Häftad
Tryckår:
 2009

Så når du fram med ditt budskap på nätet

Klarspråk på nätet är en praktisk handbok för alla som arbetar med text och form för webb och mobiltelefoner. Författarna tar ett språkligt grepp på användbarhet och visar hur språket samspelar med andra element på webbsidan. Boken ger dig vägledning och konkreta tips och råd för alla delar av webb- och textproduktionen. Den här fjärde och omarbetade upplagan har anpassats efter olika webbredaktörers arbetsvardag – vissa skriver texter från början, andra redigerar andras texter. Oavsett hur du arbetar får du mycket användning av innehållet i boken.

Klarspråk på nätet kan användas som kurslitteratur på skrivkurser för webbansvariga, webbdesigner och webbredaktörer, men den lämpar sig också för självstudier. Det finns gott om exempel, övningar och tips – allt från prov på övergripande struktur till tips för hur du åstadkommer ett hårt mellanslag.

"Författarna är mycket erfarna och sakkunniga och boken är en nästintill nödvändig hjälpreda för alla som vill publicera sig på nätet. [...] Boken visar övertygande och med många exempel och övningar hur text bör anpassas till de olika medier som förekommer och hur ett enkelt och klart språk utan utfyllnader övertygar mer än allt annat."
Hans Svensson, BTJ

Sagt om tidigare upplagor

"Den bästa och mest kompletta boken på svenska som enbart handlar om webbskrivande" (Språkvård nr 2, 2000)
"Standardverket när det gäller nätsvenska" (Nationalencyklopedins årsbok 2001)

Författarna
Helena Englund Hjalmarsson är språkkonsult och fil.kand. i svenska. Hon har arbetat som skribent och användbarhetsexpert, och driver nu konsultbyrån Språkkonsulterna. Hon håller kurser och föredrag i att skriva för webb.

Karin Guldbrand är webbredaktör och användbarhetsexpert med lång erfarenhet av pedagogiska texter och användarstöd. Hon arbetar med utveckling och förvaltning av SEB:s intranät och internetbank.

Ur innehållet:
Vad är en webbtext? . Skriva texten från början . Redigera och anpassa texter för skärm . Språket på webben . Orientering och navigering . Text och form . Testa och utvärdera . Underhålla webbplatsen . Skrivregler . Olika texttyper på webben . Standarder och auktoriteter . Checklistor . Html-koder för olika tecken . Lösningsförslag till Prova själv . Läs mer . Litteratur

[Komplett innehållsförteckning]


Läs provkapitlet.
Tanka

Hämta övningsfilerna från boken här.

 

 

URL till denna sida: http://pagina.se/bok.html?63609606
 

Om inget anges är priser angivna inkl moms.
  

FÖRSTA SIDAN | LOGGA IN | NYHETER | BÖCKER PÅ GÅNG | ALLA BÖCKER | ÅTERFÖRSÄLJARE | BOKSERIER | FYNDLÅDA | BESTSELLERS | KUNDVAGN | KÖP | KUNDSERVICE | VILLKOR

© v2.1 Pagina Förlags AB, 1981-2017
Webmaster ()