Pagina.seKUNDVAGNKöPLogga inVILLKORKUNDSERVICE
Första sidanBöcker på gångAlla böckerNyheterÅterförsäljareFyndlådaBestsellers
  Hjälp om sök      
Lördag 1 november 2014

 Ämnen:
·Hälsa & Livsstil

 Serie:
 Hälsa och Livsstil

Våra Förlag
Pagina
Optimal
Ekholm och Tegebjer
Pearson Education
Elsevir
Microsoft Press
O'Reilly
Wiley Technology
Wiley Övrigt
Wiley Professional
1x.com

Kryddlexikon

Kari Vetlesen

Leveransstatus:
Finns i lager

Pris inkl moms:
 392 kr
ISBN-13:
 978-91-7241-242-2
ISBN-10:
 9172412429
Art. nr:
 72412429
Sidantal:
 520
Band:
 Inbunden
Tryckår:
 2012

Ett praktverk om världens alla kryddor

Denna norska originalbok om kryddor är förmodligen det mest heltäckande uppslagsverk som du kan finna på något språk. Kryddlexikon är en alfabetisk översikt över kryddor, örter och kryddbaserade smaksättningssåser från hela världen.

Boken har naturligtvis sin givna plats i köket, vare sig du är en professionell kock eller en hängiven matälskare som vill utvidga din repertoar. Utöver gastronomiskt relevant information om smak och användning, ger varje uppslagsord en enkel botanisk beskrivning av samtliga örter och kryddplantor.

Uppslagsorden innehåller plantornas namn på många olika språk, vilket underlättar när du botaniserar utomlands eller i specialaffärer. Blandkryddor och kryddade såser beskrivs med sitt innehåll, ursprungsland och användningsområde.

Register över alla benämningar på engelska och latin. En flerspråkig ordlista med kryddornas lokala benämningar underlättar när du vill utforska nya matkulturer i främmande länder.

Kari Vetlesens intresse för kryddor började på en vaniljfarm i Uganda, där hon bodde som barn. För att pollinera en vaniljorkidé behövs bin som bara finns i Mexiko. Därför måste vaniljorkidén handpollineras när den odlas på andra ställen i världen, och det är orsaken till att kryddan är så dyr. Ur intresset för vaniljen vidgades Karis intresse till andra kryddor. Kryddlexikonet är resultatet av många års grundläggande och uttömmande research. Kari Vetlesen arbetar som redaktör på bokförlaget Vega i Oslo.


Översatt av:

Per Klason

Originaltitel:

Krydderleksikon

 

 
Optimal
Kunder som köpt denna bok har också köpt
BRÖDBEROENDE - Hur vetet gör dig fet och skadar din hälsa


Pris: 207 kr

Läs mer »
Supervitamin D - Aktivt skydd mot kroniska sjukdomar


Pris: 200 kr

Läs mer »
Alfred Hitchcock presenterar - Mord är inte särskilt trevligt. Nio klassiska rysare.


Pris: 30 kr
Fyndpris HÄR!

Läs mer »
LE CORDON BLEU: Välj rätt vin till maten – och rätt mat till vinet


Pris: 50 kr
Fyndpris HÄR!

Läs mer »

URL till denna sida: http://pagina.se/bok.html?72412429
 

Om inget anges är priser angivna inkl moms.
  

FÖRSTA SIDAN | LOGGA IN | NYHETER | BÖCKER PÅ GÅNG | ALLA BÖCKER | ÅTERFÖRSÄLJARE | BOKSERIER | FYNDLÅDA | BESTSELLERS | KUNDVAGN | KÖP | KUNDSERVICE | VILLKOR

© v2.1 Pagina Förlags AB, 1981-2014
Webmaster ()